Nota de premsa

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, visita el nou parc infantil de trànsit de Manresa


La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha visitat les instal•lacions del nou Parc Infantil de Trànsit que es va posar en marxa el passat mes de març com a nou espai per al programa d ‘educació en seguretat viària dels infants. Ortega ha valorat els resultats d’un projecte que ha estat fruit d’un acord entre el sector públic i el privat “molt necessari en el moment de dificultats en què ens trobem”, ha dit la vicepresidenta.


Acompanyada del director general de l’Administració Local, Joan Cañada, del segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manresa i regidor de Governació, Josep Maria Sala, i del sergent de la Policia Local, Carles Muñoz, que coordina el projecte impulsat conjuntament amb l’Ajuntament, Ortega ha estat testimoni del desenvolupament d’una jornada formativa al Parc Infantil de Trànsit. Muñoz ha donat detalls del programa pedagògic a Ortega, juntament amb els agents responsables de les sessions teòriques i pràctiques que s’imparteixen als participants, escolars de tercer i cinquè de primària dels centres educatius de Manresa. Aquest divendres, ha estat un grup de tercer curs del Col•legi Oms i de Prat de Manresa el que s’ha trobat amb la inesperada visita de la vicepresidenta del Govern qui ha compartit una estona de conversa amb ells.


Joana Ortega ha ressaltat davant els mestres la importància d’educar els infants en valors que garanteixin el respecte i la convivència quan siguin adults però, sobretot, “la seva seguretat” ara que són petits. Als menuts els ha dit que recordin tot allò que estan aprenent i que ho portin a la pràctica.
Ortega ha estat rebuda pel delegat territorial de la Generalitat a la Catalunya central, Jordi Moltó, pel sotscap de l’Àrea BÀsica Policial del Bages, Manuel Sánchez, i per representants de l’associació Afesvial i de Pistes Zona Manresa, societat que ha cedit l’espai per a la posada en marxa del nou equipament, Josep Font i Lluís Basiana, respectivament.


La posada en marxa del nou parc infantil de trànsit en aquest espai va sorgir arran d’una iniciativa d’AfesVial, associació que agrupa la majoria de les autoescoles del territori i que va néixer amb l’objectiu de defensar els interessos del sector però també de fomentar accions a favor de l’educació viària. En aquest context, AfesVial va plantejar a la societat Pistes Zona Manresa la possibilitat de cedir una petita part de l’espai que gestiona al sector dels Tovots —on es desenvolupa tota l’activitat d’exàmens de conducció així com l’activitat pràctica de les autoescoles— per tal de destinar-lo a donar un nou impuls a aquesta acció formativa que fins ara es portava a terme en unes instal•lacions més petites. L’entesa privada va donar peu a la proposta que posteriorment es va fer a l’Ajuntament amb l’objectiu de posar en marxa un nou equipament per desenvolupar aquest programa, del qual en gaudeixen un miler de nens i nenes anualment. La Policia Local i AfesVial s’encarreguen de la gestió de l’espai.
Manresa, 20 d’abril del 2012.

** Adjuntem diverses imatges de la visita que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha fet aquest matí a les noves instal•lacions del Parc Infantil de Trànsit.