Notícies
Correu electrònic Imprimeix PDF

MotoJove

Inauguren el programa ‘MotoJove’ que pretén reduir l’accidentalitat de les motos entre els joves Aquest divendres al matí s’ha fet la inauguració oficial de ‘MotoJove’ a les instal·lacions de Pistes Zona de Manresa. El programa de formació que va arrencar el mes passat, pretén oferir als joves un primer contacte amb els ciclomotors, sota la tutela de professionals d’autoescoles, en unes pistes autoritzades per la D.G.T. i el Servei Català de Trànsit. L’objectiu del programa ‘Motojove’ és reduir l’accidentalitat de les motos entre el col·lectiu dels joves. Aquest programa està destinat als estudiants de tercer d’ESO, que ben aviat, compliran els quinze anys.

Notícia

 

‘La carretera bona’

Correu electrònic Imprimeix PDF

Des del Servei Català de Trànsit i la Fundació Mutual de Conductors us presentem La carretera bona, un conte destinat a nens i nenes d’entre 6 i 8 anys, escrit pel periodista i escriptor Joan Barril i amb il·lustracions de Pedro Rodriguez. Aquest llibre infantil té l’objectiu principal d’ajudar la família (mares, pares, àvies i avis, tiets...) a educar els més petits en la seguretat viària. La lectura i escenificació del conte persegueixen avisar els infants com abans millor dels riscos intrínsecs que hi ha en el trànsit i en les situacions quotidianes de la mobilitat. En definitiva, es tracta de reflexionar amb els infants sobre la mobilitat, tant mentre s’explica el conte com després, quan es va pel carrer. La carretera bona pretén ser una aportació més perquè la seguretat viària i els comportaments responsables i segurs en la mobilitat formin part dels valors de la mainada.

Cal remarcar que encara que entre els 6 i 8 anys els nens i les nenes poden assolir un bon nivell de prelectura, cal que el conte La carretera bona es reforci amb l’explicació d’una persona adulta per la dificultat de la narració. D’aquesta manera es pretén involucrar als progenitors en l’educació dels fills en qüestions importants com la seguretat  viària.

Els protagonistes són la Paula i en Pere, que comencen jugant amb la bici i el patinet al passeig, un comportament que, a priori, pot semblar innocu, però que pot molestar a d'altres ocupants de la via. De seguida passen a fer curses i acaben per escapar-se. Després de passar unes situacions difícils, arriben a un poble amb una mobilitat caracteritzada pel civisme, la convivència i el respecte. Finalment, en Pere i la Paula tornen a casa penedits, sense oblidar aquell món ideal que han conegut.

Amb l’educació viària no només transmetem valors..., salvem vides!

 
Correu electrònic Imprimeix PDF

PRIMER PARC INFANTIL DE TRÀNSIT A MANRERSA

Veure el vídeoNOT N 911 A

 

 
Correu electrònic Imprimeix PDF

Road Show

La fundació privada sense ànims de lucre Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i TRAFPOL, amb la col•laboració de Montepio de Conductors , Ajuntament de Manresa i impulsada per AFESVIAL.

Han presentat al teatre Kursaal de Manresa un colpidor muntatge audiovisual sobre seguretat viària adreçat als joves. L’acte forma part de la campanya que empeny l’Ajuntament de Manresa que es diu “No et saltis el pas” i que inclou altres iniciatives al llarg de l’any pensades per reduir els atropellaments.

Més informació

Enllaç al video

   


Pàgina 1 de 6